Říjen 2015

Zvolili byste sprchový kout uzavřený nebo walk-in?

Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď, proto jen shrneme výhody a nevýhody.
Walk-in: Čistší design, méně ploch k údržbě, levnější provedení, neomezené možnosti rozměru sprchového koutu ALE větší zima při sprchování a při sprchování se obvykle “nacáká”
Uzavřený sprchový kout: Větší teplo uvnitř, při sprchování se nenacáká, ALE více ploch k údržbě, vyšší pořizovací cena, omezení rozměry (pokud není použit drahý atyp), nebezpečí poruchy pohyblivých částí.

Dobrý den, chceme se pustit do přestavby koupelny a nemůžeme se rozhodnout, zda sprchu osadit vaničkou nebo kout vydláždit. Co doporučujete a proč?

Do sprchy nejčastěji doporučujeme vyspádovanou dlažbu s kanálkem. Je to designově čistší řešení a není třeba se nechat limitovat přesnými rozměry vyráběných vaniček. V případě použití vaničky navíc vzniká zbytečný spoj dvou odlišných materiálů (vaničky a obkladu). Vzhledem k jejich rozdílné rozpínavosti hrozí problém praskání a následného prosakování. Bohužel, i samotné, obzvláště méně kvalitní vaničky, rády praskají. Při použití pevné a stabilní vaničky je zase nebezpečí povolení sifonu. Tomu se dá ale předcházet pravidelnou kontrolou anebo volbou kvalitnějších vaniček např.

Zátěžová dlažba – design patří i do veřejných prostor

Obchodní domy, butiky, kanceláře, restaurace, hotely. Všechny tyto prostory dbají na perfektní design a funkčnost. V oblasti podlahových krytin je pro ně proto vhodná tzv. zátěžová dlažba. Jde o velmi odolné keramické dlažby, které jsou vyrobeny speciálně pro využití ve vysoce zátěžových a frekventovaných prostorách, ať už se jedná o interiéry či exteriéry.